Tolóajtós gardróbszekrények

Beépített szekrények, gardróbszobák

Tolóajtós beépített szekrények

GARDRÓB-TOLÓAJTÓS-GARDRÓB-GARDRÓBSZEKRÉNY

GARDRÓB TERVEZÉS,GARDRÓB TÖRTÉNETE

Beépített szekrény tervezés

Már a XVII. századi Spanyolországban is megjelentek a ruhák praktikus tárolására a nagy ruhásszekrények, melyeket kettesével, hármasával állítottak a hálószobába.

Manapság a lakások legjobb helykihasználásának érdekében érdemes inkább a modern építészet által javasolt öltözőteret – gardróbot készítetni.

Ha lakásunkban elegendő hely áll a rendelkezésünkre, akkor gardróbszobát alakíthatunk ki a hálóban, vagy annak közelében. A kisebb és nagyobb használati tárgyainkat is a saját méretükre kialakított részekben tudjuk elhelyezni, így például a vasalódeszka, porszívó sem lesz útban többet. Ebben számos gardrób kiegészítő is segítségünkre van, mint például a porszívócső tartó. A gardróbszoba kialakításának csak a fantázia szab határt. Tolóajtóval is lezárhatjuk, ami helytakarékos és elegáns megjelenésű.

Amennyiben nincs mód gardróbszoba kialakításához, akkor a szoba egy részét leválaszthatjuk beépített gardróbnak, vagyis járható szekrénynek, amibe beléphetünk.

A járható gardrób minimum 100-120 cm mély kell legyen ahhoz, hogy elférjen a polc és be tudjunk lépni.

Kisebb lakásokban beugrókat, falfülkéket és a kihasználhatatlan sarkokat is be lehet építeni, vagy egy fal mentén is ki lehet alakítani egy faltól-falig, padlótól plafonig érő beépített szekrényt.

Amennyiben beépített szekrény tolóajtós, akkor az ajtó nyitáskor sem vesz el helyet a térből. A tolóajtó stílusának variabilitása igen nagy a vasalatokkal és a különböző minőségi betét anyagokkal.

 

GARDRÓB-TOLÓAJTÓS-GARDRÓB-GARDRÓBSZEKRÉNY