Gardróbszekrény

A gardróbszekrény tárolásra használható optimális és praktikus bútordarab, amely ugyanolyan jól mutat a hálószobában, mint egy előszobában. A klasszikus nyitható ajtókkal felszerelt változat évekig dominálta a piacot, ám most már a tolóajtós gardróbszekrény is rendkívül népszerű. Egyedi tervezéssel csak a képzelet szab határt a padlótól-mennyezetig érő bútornak. A gardróbszekrény készítése alapos tervezést igényel.

A magasság akár 280cm is lehet ,mely plafonig is érhet szemben a kapható kész szekrényekkel szemben. A gardróbszekrény készülhet tolóajtóval,üveg- tükör és színes üveggel ezeket lehet kombinálni bútorlapokkal, melyek különböző gyártók által meghatározott színmintából lehet kiválasztani.

Belső elrendezés is számtalan variációval készülhet. Lehet tervezni a szekrény belsejébe fiókokat, akasztós részt, ahol  akár a nehezen elérhető részeken ruhalift is szóba jöhet. A fiókok vasalatainak minősége is opcionálisan választaható: önbehúzós, push-open, csillapítós és teljesen kihúzható verzió is rendelhető. Mindamelett a méretet figyelembe véve is fontos szempont mennyi ajtóval szeretnénk megoldani szekrényünk hozzáférését.

Van-e elég hely a nyilóajtós kivitelhez vagy inkább a tolóajtó GARDRÓBSZEKRÉNY KÉSZÍTÉS mellett döntünk. A tolóajtós kivitelnél nem minden esetben van szükség hátfalakra és tető illetve fenéklapra. A nyíló ajtós kivitelnél minden esetben érdemes ezek használni,  mivel itt az ajtó a szekrényvázra záródik, ezért derékszögben kell lenni a szerkezetnek. Itt érdemes megjegyezni, hogy az ajtókra szerelt pántok is lehetnek csillapítós és normál kivitelűek is.